«ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» πάλι; Άλλη δουλειά δεν έχετε;

Νέα πρόταση στο υπουργείο Παιδείας

Ποιες αλλαγές εισηγείται η επιτροπή «σοφών» για το λύκειο και το εξεταστικό σύστημα

Πηγή : 

         Σχόλια

1. Πριν 10 περίπου μήνες (Μάρτιος 2011), το ΥΠΔΒΜΘ και η αρμόδια υπουργός δεν ανακοίνωσαν με καμάρι το «Νέο Λύκειο» που προήλθε από υπερκομματική επιτροπή «σοφών» μετά από συναίνεση και συμφωνία και γι’ αυτό υπερψηφίστηκε ακριβώς από τα κόμματα που σήμερα συγκυβερνούν; Τι συνέβη έκτοτε;

  Απάντηση :

  • Το ΥΠΔΒΜΘ ξέχασε ότι έφτιαξε νόμο για το Λύκειο και ότι απλά χρωστούσε ίσως μια εφαρμοστική πράξη.
  • Η υπουργός, από τις πολλές ασχολίες περί μνημονίων, συνεντεύξεων, αρχηγικών profile, εκτύπωσης βιβλίων (ακόμα λείπουν Μαθηματικά και Φυσικές στο Λύκειο μα τι τα χρειάζονται αφού τελικά θα τα σκίσουν, τα Γυμνάσια σε άλλο άρθρο μου όταν έρθει «Νέος Νόμος») κ.ά., ξέχασε τι ακριβώς είχε ανακοινώσει διακαναλικά πριν «ο αλέκτωρ λαλήσει 12-μηνο.»
  • Ο προαναφερθείς «αλέκτωρ» λάλησε τελείως ή τον λάλησαν. Νομίζω, ότι για να ψηφιστεί νόμος με το ίδιο θέμα «στις Δημοκρατίες» πρέπει να περνά εύλογο χρονικό διάστημα, που σημαίνει ότι το ρολόι του «κοκοράκου» τρέχει υπερβολικά γρήγορα.
  • Τα 3 κόμματα δεν ήξεραν σε τι ακριβώς είχαν συμφωνήσει τότε. Πληροφοριακά αυτό το κάτι μπορεί να λέγεται και «μέλλον των παιδιών«.
  • Τα 3 ίσως κόμματα δεν ξέρουν τι ακριβώς έχουν συμφωνήσει τώρα. Πληροφοριακά αυτό το κάτι είναι το «μέλλον των παιδιών.» Σίγουρα όχι των δικών τους παιδιών.
  • Οι βουλευτές σίγουρα δεν πρόλαβαν να διαβάσουν τότε τι ψήφιζαν. Υπάρχει σχετική διακαναλική ανακοίνωση τουλάχιστον 2 τέτοιων (νομίζω Χρυσοχοΐδης, Κατσέλη είναι τα ονόματά τους, αν κάποιος τους ξέρει, ήταν και υπουργοί κάποιου κόμματος στα βάθη της ιστορίας). Δεν είναι διευκρινισμένο πάντως αν η «ανάγνωση» του νομοσχέδιου περί του «Νέου Λυκείου», τότε, ήταν πριν ή μετά το τρίωρο του Μνημονίου ν, όπου ν Ε Ν δηλαδή (=1, 2, 3, 4, …), κάποιο Σάββατο ή πιθανώς άλλη μέρα ή και άλλη ώρα. Μπορεί να μην διαβάστηκε και καθόλου αφού «είχαμε συμφωνήσει» να το ψηφίσουμε όλοι.
  • Ελπίζω να προλάβουν να διαβάσουν, αυτή τη φορά, την ανακοίνωση της ημέρας και ώρας ψήφισης του νόμου ώστε να μην αναβληθεί η διαδικασία, γιατί όλος ο λαός ψοφάει  (κι εγώ μαζί) να μάθει με κάθε λεπτομέρεια τι κατέβασε πάλι η «γκλάβα» τους.
  • Όταν κάποτε αποφασίσετε σοβαρά να αλλάξετε κάτι στην Παιδεία, φωνάξτε με (αν δεν ευκαιρεί ο μπακάλης ή ο φούρναρης) να σας το φτιάξω σε μια μέρα και να είναι και «τζι-τζι».

Υ.Γ 1. Το «ίσως» που έχωσα μερικές παραγράφους νωρίτερα μπορεί και να αφορά και κάποιους διεκδικητές του κενού θρόνου – «Σωσίας του Έθνους«- που δεν τηρούν πάντα τις υπογραφές που βάζουν και σύντομα μάλιστα (ξέρετε εσείς, «πριν ο κόκορας λαλήσει»!). Μα είστε σοβαροί; Ο «δικός τους» σοφός δεν θα πρέπει να «διοριστεί» για να γλύψει κι αυτός κανένα ξεροκόματο (εκατονταχίλιαρο το λένε); Μόνο ο «…άρχοντας…» θα διώχνει τα «πράσινα κ…παιδα» για να βάλει τα «δικά μας» γαλάζια λουλούδια; Να ζητήστε σχετικές πληροφορίες, όσοι δεν αντιλαμβάνεστε το νόημα των προηγούμενων φράσεων, από το «Νέο Μουσείο Ακρόπολης«, εκεί αλλά και αλλού … ξέρουν!!!

Υ.Γ 2. Καλέ, πόσα μιλιούνια σοφίας διαθέτει αυτό το μαγαζί! «Και δεν το πιάνει ούτε το μάτι σου, μιά τρύπα όλο κι όλο». Σε τόσα λίγα τετραγωνικά χώρεσαν τόσοι «τεράστιοι εγκέφαλοι«. Μόνο που δεν προλαβαίνουν να βγάλουν οι καϋμένοι κανένα μεροκάματο και το αφεντικό τους λήγει τη σύμβαση. Έτσι θα πάει το βιολί; Κάθε άνοιξη, καινούργια βιτρίνα (συγνώμη, επιτροπή σοφών εννοούσα); Ο ντεκορατέρ θα πάθει υπερκόπωση.

Υ.Γ 3. «Δίνω και το βασίλειό μου» για να μάθω σε ποιον ΟΑΕΔ, στήνεται κάθε πρωί αυτή η Κα με το περίεργο όνομα (επιτροπή Καζάζη ή κάπως έτσι), για να βρει καινούργιο αφεντικό (χορηγό «σοφίας»). Θέλω να πάω να την ευχαριστήσω για τα δικά της ψήγματα σοφίας που μεταλαμπάδευσε, αυτούς τους λίγους μήνες του νόμου της, στα παιδιά μας και να της δώσω κουράγιο (μαζί με καμμιά ληγμένη κονσέρβα ή σάπια ντομάτα, μόνο τόσα μου περισσεύουν) για τις επόμενες κρύες, χιονισμένες μέρες του χειμώνα στην ανελέητη ουρά της ανεργίας.

Υ.Γ 4. Επειδή σας συμπάθησα θα σας δώσει 2 αποκλειστικά.                     Α) Ο τεχνοκράτης σπιούνος που διόρισα προσφάτως εκεί μακράν στας Αγγλετέρας (τας ΥΠΕΡ-ποντίους εννοώ), λόγω επαφών που «διαθέτωμεν ημείς», επέτυχεν το ακατόρθωτον. Γι’ αυτό στηθείτε μπροστά από τους δέκτες σας οσονούπω (μεθαύριο ή κάτι τέτοιο), για να θαυμάσετε την απονομή. Κατορθώσαμε θέσπιση νέας κατηγορίας βραβείων σε δίδυμα επιτυχίας και όχι μόνο, τα έχουμε καπαρώσει όλα για την επόμενη δεκαετία (είναι δικά μας αφού υπογράψαμε μνημόνιο αποκλειστικής και μοναδικής υποψηφιότητας). Θα διαπιστώσετε δηλαδή, ιδίοις όμμασιν, την απονομή του «δίδυμου Oscar» ύψιστης σοφίας μεταρρυθμιστού εκπαίδευσης-υποψήφιου πρωθυπουργού. Τα ονόματα των επιτυχόντων μας είναι μυστικά αλλά φήμες θέλουν τους προτεινόμενους να είναι : ένας γλωσσολόγος και ένας αρχηγός.

          Β) Η Αξιότιμη Κα Υπουργός βρήκε τα «λεφτά που υπάρχουν», που ο «πρώην» δεν είχε μπορέσει να ανακαλύψει, διότι προφανώς ο έσχατος χάθηκε στο δρόμο ψάχνοντας να βρεί αν θα έπρεπε ή όχι να φωνάξει το IMF ή το FBI για την εξόρυξη του κρυμένου θησαυρού. Και επειδή το προαναφερθέν strategy game (primeministr-egω) είναι ομαδικό (=αυτοδυναμία), κανείς ΣΑΣ δεν φρόντισε να δείξει το σωστό δρόμο στο παραστρατημένο (φαινόμενο που θα επαναληφθεί σύντομα με τον αμέσως επόμενο υποψήφιο «χαλίφη» στη θέση του χαλίφη). Έτσι, σύμφωνα πάντα με τα αποκλειστικά μας ρεπορτάζ, το 10 % (αχ βρε αείμνηστε, μόνο το «1-1-4» λείπει πλέον) του θησαυρού θα διατεθεί για την προμήθεια PC ανά θρανίο (σας θυμίζει το laptop ανά μαθητή;), το 30 % για διαδραστικούς πίνακες ανά τάξη ανά σχολείο (η προηγούμενη εξαγγελία του Σεπτεμβρίου ήταν όσοι μπορείτε αγοράστε μόνοι σας γιατί μπικικίνια δεν περισσεύουν), το 3 % για προμήθεια του προμηθευτή, το 5 % για τον μεσάζοντα, το 40 % για την επόμενη Βουλή υπέρ παραγραφής του σχετικού σκανδάλου, το … % , το … % , 16 % ανείσπρακτο ΦΠΑ και … 

      Γ) Αλήθεια, μεγαλειοτάτη, επειδή προσθέτοντας τα προηγούμενα δεν βλέπω να φτάνουν τα όβολα, προτείνω να διοργανώσω (ανέξοδα, από τα κορόϊδα είμαι κι εγώ) έναν έρανο για πετρέλαιο στα κλειστά λόγω ψύχους (και όχι χιονιού) σχολεία της Ανατολικής Αττικής. Και μη μου πείτε ότι είναι φήμες γιατί, σαν κορόϊδο, μπορεί και να σας πιστέψω. Υπόσχομαι ότι, αν περισσέψουν μερικά, θα σας δανείσω ατόκως να αγοράσετε χαρτί για βιβλία. Προφανώς δεν αντιληφθήκατε τι προτείνω, για βιβλία από Σεπτέμβριο του ’12 μιλάω που δεν έχουν καν προβλεφθεί.

      Δ) 2 είπαμε όχι 4. Επειδή Πρωταπριλιά είναι σε 2 μήνες και όχι σήμερα, μην πολυπιστέψετε τα «λιγότερα» από τα παραπάνω. Σας κάνω (ή μου κάνουν) πλάκα.

One response to “«ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» πάλι; Άλλη δουλειά δεν έχετε;

  1. Παράθεμα: Petra foege | Ahthionline

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s