ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Νο3

Το στήσιμο της κομπίνας.

Αντιγράφω από ένα blog…

Οι Γενικές εξετάσεις για εισαγωγή στα πανεπιστήμια φαίνεται, για μια ακόμα φορά, να γίνονται θύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων. Εύκολα θέματα, ώστε να μην υπάρξουν κενές θέσεις στην επαρχία και χαθούν ψήφοι. Το γεγονός ότι θα υπάρξει συνωστισμός αριστούχων με αποτέλεσμα την μη σωστή επιλογή για τα τμήματα μεγάλης ζήτησης δεν απασχολεί.
Πέρισυ, που η κυβέρνηση επιθυμούσε να εμφανισθεί αποφασισμένη για μεταρρυθμίσεις, δεν φάνηκε να ανησυχεί για τις κενές θέσεις. Τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν πέρισυ, ξεχάστηκαν…
….
Ιουνίου 22, 2007@ 5:36 πμ

Τι υπονοεί εδώ ο ποιητής (συγνώμη, ο blogger);

  1. Τα «ανεξάρτητα» μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και όχι τη διενέργεια των Εξετάσεων, την επιλογή των θεμάτων κ.λ.π. (Π.Δ. 86/2001, Π.Δ. 26/2002 και 80/2003); Ή μήπως, προτού επιληφθούν των καθηκόντων τους, συσκέπτονται με την ηγεσία του ΥΠΔΒΜ&Θ που τους κατευθύνει σχετικά με την ευκολία ή δυσκολία στα θέματα για να εξυπηρετηθούν εκπαιδευτικές ή πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες; ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ο blogger, έχοντας μέχρι και σήμερα πολυετή παρουσία στο ΥΠΔΒΜ&Θ, είναι ο καταλληλότερος να διευκρινίσει αν η επιλογή θεμάτων γίνεται από την Κ.Ε.Ε. ή από την κυβέρνηση (β΄παράγραφος… πέρισυ η κυβέρνηση … δεν φάνηκε … κενές θέσεις) με τη συγκατάβαση της Κ.Ε.Ε.
  2. Σοβαρά το εννοεί όταν λέει ότι, εύκολα θέματα σημαίνουν πολλούς αριστούχους και άρα εάν η προσφορά θέσεων από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι σταθερή τότε πέφτουν οι βάσεις και συνωστίζονται αριστούχοι στις υψηλόβαθμες περιζήτητες σχολές, παράλληλα μένουν πιθανά εκτός σχολών προτίμησης «άριστοι» μαθητές και ταυτόχρονα γεμίζουν τα «κενά» στην επαρχία, ενώ σε αντίθετη περίπτωση με δύσκολα θέματα πέφτουν οι βάσεις και μένουν πολλά κενά π.χ. στη σχολή Ιπταμένων Δίσκων του Άνω Κατσικοχωρίου; ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Κοίτα να δεις φίλε πώς μπορεί να χαθούν ή να κερδηθούν εκλογές!!! Συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα!!! με τις ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ! Ούτε που το είχα φανταστεί ο αφελής. Εγώ πίστεψα προς στιγμήν (μου…ου…ου…ου…ούσι), ότι φέτος λιγόστεψαν τα «σαΐνια» στη χώρα (μόνο 1264 σε σύνολο 85600 με Γ.Β.Π.=19-20 ποσοστό 1,48%) ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πληθώρα σοφών μαθητών (3253 σε σύνολο 84839 με Γ.Β.Π.=19-20 ποσοστό 3,83% για το 2009 και 2725 σε σύνολο 89807 με Γ.Β.Π.=19-20 ποσοστό 3,03% για το 2010). Εκτός πάλι και αν οι «άλλοι» το 2009 είχαν διορίσει πιό «διαβασμένους» καθηγητές γι’ αυτό υπήρχε τόση επιτυχία, αλλά πάλι τότε όλους τους «άσχετους» πήγατε και τοποθετήσατε φέτος στα Λύκεια;
  3. Αυτοπαγιδευτήκατε, Κύριε … blogger. Δηλαδή εφέτος που ήθελε η κυβέρνηση, την οποία και εσείς υπηρετείτε, να εμφανιστεί αποφασισμένη για μεταρρυθμίσεις -Νέο Λύκειο τον Μάϊο, προχθές Νέο Πανεπιστήμιο και σε λίγο Νέο Γυμνάσιο- «βάλατε» (η Κ.Ε.Ε. πάντα, προς Θεού!) δύσκολα θέματα σε 5-6 μαθήματα για να τοποθετηθούν σωστά οι περίπου 1300 «άριστοι» στις 10 περιζήτητες σχολές κάτι που εσάς σας απασχολεί ιδιαίτερα (α΄παράγραφος…θα υπάρξει συνωστισμός…τη μη σωστή επιλογή…) ή μήπως γιατί ανακοινώθηκαν σχεδόν 10000 λιγότερες θέσεις καθώς και κλείσιμο του … «Άνω Κατσικοχωρίου» και άλλων «απόμακρων-αζήτητων» τμημάτων; Άλλωστε ΕΣΕΙΣ «γεννήσατε» τα εκατοντάδες ξέμακρα Τμήματα. ΟΧΙ ΕΓΩ.
  4. Ρουά-ματ, Κύριε … Δηλαδή κάνατε φέτος ότι ακριβώς κατηγορείτε τους αντιπάλους σας ότι έκαναν το 2006, οπότε δεν είχαν εκλογές και ήθελαν να φανούν αυστηροί, ενώ το 2007 ήταν πολύ χαλαροί διότι υπήρχαν μπροστά «αμφίβολης έκβασης εκλογές». Σε τι λοιπόν διαφέρετε και διαφοροποιείστε από αυτούς; Μήπως δεν παίζετε και εσείς τα ίδια «τίμια» πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των «πελατών» σας (μαθητών και γονέων τους ψηφοφόρων) που έπαιξαν και οι αντίπαλοί σας; Ή μήπως πέρισυ φοβόσασταν για «αιφνίδιες» εν όψη Μνημονίου εκλογές (σχετικά εύκολα θέματα), ενώ φέτος (πολύ δυσκολότερα θέματα) δεν σας ένοιαξε (μικρή αντίδραση για το Μνημόνιο λόγω ισχυρών «δικών» συνδικάτων αφού δεν έγιναν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στα «ρετιρέ» του Δημοσίου-ΔΕΚΟ και περίπου ισοδύναμα τα 2 πρώτα κόμματα γύρω στα μέσα Μαΐου);
  5. Νομίζω ότι, με ευκαιρία τα παραπάνω που διαδραμματίζονται στα «σκοτεινά μονοπάτια» ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ (ανεξαρτήτως χρωματισμού) εξουσιών, αξίζει να θυμούνται εσαεί μερικοί ψηφοφόροι από εμάς (δεν λέω και πολιτικοί ή στελέχη κομμάτων γιατί αυτοί έχουν συνηδειτή αμνησία-αφασία), ότι η ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» με τον γνωστό Κο Μαυρογιαλούρο γυρίστηκε το 1965, όπου υπονοείται σαφέστατα ότι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ήταν τότε μερικοί πολιτικοί και το τριγύρω τους κομματικό ή οικογενειακό περιβάλλον και εκμεταλλεύονταν όλοι μαζί τον τίμιο πλην αφελή «λαουτζίκο» που απλά μούτζωνε, ενώ πουθενά δεν φαίνεται στην ταινία ότι ο λαός διέφθειρε τους πολιτικούς που ξαναδιέφθειραν το λαό (για να μην ξεχνάμε και τις ιπτάμενες μπαρούφες μερικών … «παχύδερμων» με αμνησία). Μόνο που σήμερα ο λαός απλά δεν μουτζώνει (γιατί κάποιοι του αφαίρεσαν το δικαίωμα να μπορεί να ΕΞΩΣΤΡΑΚΙΖΕΙ) αλλά ενίοτε φτύνει, εφόσον αδυνατεί να «μαυρίσει». Και πάλι καλά να λέτε, γιατί διάφοροι λαοί όταν πιέστηκαν υπερβολικά, για να απαλλαγούν από τους ποικίλους δυνάστες τους χρησιμοποίησαν λιγουλάκι πιό βάρβαρα μέσα (γκιλοτίνα,  αγχόνη, τυφεκισμό, σταύρωση, λιθοβολισμό, ακόντιο, φωτιά κ.ά.) σε σχέση με τις αθώες Ελληνοπρεπείς χειρονομίες. Άρα ας είναι ευχαριστημένοι με ένα «ελαφρύ ψιλόβροχο» που και πού και ας μην αποκηρύττουν μετά βδελυγμίας, γιατί που νά ‘ξεραν οι κατακαημένοι το μέγεθος της βδελυγμίας όταν βλέπει ο «λαός» τη φάτσα τους.

Υ.Γ.

Τα λάθη στα Στατιστικά στο επόμενο επεισόδιο για να μην αγωνιούν μερικοί. Όσο για την ταυτότητα του «ποιητή», όποιος αγωνιά να μάθει ας μου κάνει μιά «αναπάντητη» στο άρθρο

(σχόλιο, , , register ό,τι αγαπάτε).

Υ.Γ.2 Αντιγράφω από ΤΑ ΝΕΑ online επ’ ευκαιρία του σχολίου μου (Νο5) προς γνώση και συμμόρφωση.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΤΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ

Δεν έλειψαν ούτε από την ελληνική δραματουργία σάτιρες και φάρσες με αντικείμενο τα εκλογικά αλισβερίσια, τις απάτες και την παραπλάνηση με φουσκωμένες υποσχέσεις κατά την προεκλογική διαδικασία.

Χωρίς να θέλω να εξαντλήσω τώρα το θέμα, αναφέρομαι ήδη από την παραγωγή των μέσων του 19ου αιώνα στις κωμωδίες του Καρύδη «Κούτρας» και «Υποψήφιος βουλευτής», καίριες σάτιρες της πολιτικής μας παθογένειας λίγα χρόνια μόλις μετά την ίδρυση του Κράτους, στο αριστουργηματικό κωμειδύλλιο του Δημητρίου Καπετανάκη «Ο Γενικός Γραμματεύς», στο «Μπαμπάς εκπαιδεύεται» του Μελά, στον «Τοπικό παράγοντα» του Παν. Καγιά, στον «Λευτεράκη τον Πολιτευόμενο» των Σακελλάριου- Γιαννακόπουλου, στο «Ζητείται ψεύτης» του Ψαθά και στον κινηματογραφικό «Μαυρογιαλούρο».

Δυστυχώς από την εποχή του βυρσοδέψη Κλέωνα των «Ιππέων» έως τον Γουλιμή που κατατρόπωσε τον Χαρίλαο Τρικούπη, αδιαλείπτως ο παραπλανημένος και συχνά προδομένος λαός ως ψηφοφόρος έστειλε στην εξουσία και υπέστη και βλάκες και ανίκανους και τυχάρπαστους και μηδαμινούς και ενώ πάντα οι μεγάλοι σατιρικοί ποιητές και συγγραφείς εντοπίζουν τα φαύλα μούτρα και τα ξεμπροστιάζουν και ο λαός χαίρεται ως θεατής τη σάτιρα, λες και τυφλώνεται όταν φτάνει στην κάλπη και ελκύεται όπως ο μπούρμπουλας της «Ειρήνης» του Αριστοφάνη από τα σκατά.

Πηγή : ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΟ

Τελευταίο σχόλιο για σήμερα : Επειδή δεν αντέχω και θέλω να το βγάλω προς τα έξω… Το λέω λοιπόν,

Ναί, από τα σκατά και είναι μάλιστα πολλά την σήμερον ημέρα και ας φοράνε φιογκάκι. Ελκύεται από τα ΣΚΑΤΑ…

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s