Η σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους

Γερμανοί ερευνητές παρακολούθησαν σχεδόν 20.000 ανθρώπους σε διάστημα άνω των 8 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τις διατροφικές τους συνήθειες και την άσκηση. Ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που κατανάλωναν κατά μέσον όρο 6 γραμμάρια σοκολάτας ημερησίως είχαν 39% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακό πρόβλημα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Προηγούμενες έρευνες έχουν υποδείξει ότι η μαύρη σοκολάτα σε μικρές ποσότητες ενδεχομένως είναι ωφέλιμη αλλά αυτή είναι η πρώτη έρευνα που παρακολουθεί την επίδρασή της σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι υπεύθυνα είναι τα φλαβονοειδή που περιέχονται στη σοκολάτα, όπως και στα λαχανικά και το κόκκινο κρασί και βοηθούν τους μυς στα αγγεία να διευρύνονται και να μειώνεται η αρτηριακή πίεση.

iatronet.gr - υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, ειδήσεις, νέα, κατάλογοι υγείας Πηγές: ‘European Heart Journal.’

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s