Γενετικές ανωμαλίες από όπλα στη Φαλούτζα

Πηγή :   ΑΝΤ1

Έρευνα του BBC επισημαίνει ότι καταγράφηκαν υψηλά ποσοστά σε γενετικές ανωμαλίες που προκλήθηκαν από τα όπλα, τα οποία χρησιμοποίησαν οι αμερικανικές δυνάμεις σε μία επίθεσή τους πριν από έξι χρόνια στην ιρακινή πόλη Φαλούτζα.

Μία παιδίατρος στο γενικό νοσοκομείο της Φαλούτζα είπε στον ανταποκριτή του BBC Τζον Σίμπσον, ότι ασχολείται με δύο ή τρεις περιπτώσεις γενετικών ανωμαλιών σε καθημερινή βάση. Αυτό αντιστοιχεί σε 1.000 περιστατικά το χρόνο, αναφέρει η έρευνα.

Όμως ο Σίμπσον είπε ότι η ιρακινή κυβέρνηση, που επιθυμεί να υποβαθμίσει το θέμα, κάνει επισήμως λόγο για δύο με τρεις περιπτώσεις το χρόνο. Σύμφωνα με την έρευνα, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει περί επισήμων εκθέσεων που να κάνουν λόγο για γενετικές ανωμαλίες.

Ο Σίμπσον είπε ότι έχει δει παιδιά με παράλυση και εγκεφαλική βλάβη. Επισκέφθηκε μία οικογένεια, όπου είδε ένα κορίτσι με έξι δάκτυλα στα δύο χέρια και στα δύο πόδια. Επίσης είδε ένα μωρό με τρία κεφάλια. «Είμαι γιατρός, πρέπει να λειτουργώ επιστημονικά… Δεν διαθέτω αποδείξεις και δεν έχω αποδείξει κάτι, αλλά μπορώ να σας πω ότι χρόνο με το χρόνο αυξάνονται (τα κρούσματα)», είπε η γιατρός διατηρώντας την ανωνυμία της.

«Καμία έρευνα μέχρι σήμερα δεν έχει αποδείξει ότι περιβαλλοντικοί λόγοι προκαλούν προβλήματα υγείας», δήλωσε ο Μάικλ Κιλπάτρικ, διευθυντής του τμήματος Επικοινωνιών Συστήματος Υγείας του αμερικανικού στρατού, όπως αναφέρεται στην έρευνα.

pathfinder news › υγεία
ΣΧΟΛΙΑ
Αλήθεια οι κ.κ. Μπους και Μπλαίρ και οι παρατρεχάμενοί τους θα δικαστούν ποτέ για εγκλήματα πολέμου γι’ αυτά και πολλές χιλιάδες ακόμα άλλα θύματά τους;
Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s