Σύμπλεγμα γονιδίων συνδέεται με τον Αλκοολισμό

Πηγή:     https://i1.wp.com/l.yimg.com/a/i/us/nws/p/healthday_logo_86.jpg

Μπορεί να υπάρχει σύνδεση μεταξύ αλκοολισμού και ενός συμπλέγματος γονιδίων στο χρωμόσωμα 11, σύμφωνα με ερευνητές που ανέλυσαν τα γονιδιώματα σχεδόν 1.900 λευκών και μαύρων Αμερικανών.

Τόσο γενετικοί όσο και περιβαλλοντικοί παράγοντες συμβάλλουν στον αλκοολισμό. Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν εντοπίσει διάφορα γονίδια που σχετίζονται με την διαταραχή.

«Προηγούμενες μελέτες εξέταζαν ένα ή μερικά μόνο γονίδια κάθε φορά, επιλέγοντας τα γονίδια που βασίζονται σε υποθέσεις σχετικά με τους πιθανούς μηχανισμούς που διέπουν διαφορές στον κίνδυνο για αλκοολισμό», είπε σε ένα δελτίο τύπου η υπεύθυνη της έρευνας J. Howard Edenberg, από το Indiana University School of Medicine. «Επιλέξαμε να εξετάσουμε το σύνολο του γονιδιώματος, όλα τα γονίδια με μιας, σε μια αμερόληπτη προσέγγιση που έχει τη δυνατότητα να αποκαλύψει γονίδια που προηγουμένως δεν είχαμε υποπτευθεί.»

Τα πορίσματα της μελέτης θα δημοσιευθούν στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Alcoholism: Clinical & Experimental Research (Αλκοολισμός: Κλινικές & Πειραματικές Έρευνες).

«Αν και δεν βρήκαμε οριστική απόδειξη για το ρόλο του κάθε ενός γονιδίου, βρήκαμε ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι ένα γονίδιο ή τα γονίδια σε μια περιοχή της χρωμόσωμα 11 ενδέχεται να εμπλέκονται», είπε η Edenberg .

«Παρέχουμε επίσης υποστήριξη για πολλά γονίδια που είχαν βρεθεί από άλλους. Ο εντοπισμός πρόσθετων γονιδίων που ενδέχεται να σχετίζονται με τον κίνδυνο για αλκοολισμό αποτελεί ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης. Μελλοντικές μελέτες πρέπει να επιβεβαιώσουν τη βαρύτητά τους σε άλλους πληθυσμούς, για να καθοριστεί ποια πτυχή της διαδικασίας της νόσου ενδεχομένως έχει επιπτώσεις και να εξετάσουν τους μηχανισμούς μέσω των οποίων λειτουργούν.»

Η Edenberg δήλωσε ότι αυτή η μελέτη είναι ένα στάδιο σε μια μεγάλη τρέχουσα προσπάθεια έρευνας.

«Θα συνεργαστούμε με άλλες ομάδες για να επιβεβαιώσουμε τις  διαπιστώσεις μας και να ελέγξουμε τα συμπεράσματά τους», πρόσθεσε.  «Θα πρέπει να εξετάσουμε τις πτυχές του κινδύνου αλκοολισμού που συνδέονται με ποικιλομορφίες σε κάθε γονίδιο που προσδιορίσαμε, και να αρχίσουμε λειτουργικές μελέτες για το πώς οι γενετικές ποικιλομορφίες επηρεάζουν τα κύτταρα και τους ιστούς. Έχουμε επίσης ξεκινήσει μια μεγάλων προσδοκιών μελέτη των εφήβων και νεαρών ενήλικων, για να εξετάσουμε τα αποτελέσματα των γενετικών ποικιλομορφιών σχετικά με την εξέλιξη του αλκοολισμού και σχετικών διαταραχών.»

Από     https://i2.wp.com/l.yimg.com/a/i/brand/purplelogo/uh/us/news.gif

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s