Καύσιμα από κολοβακτηρίδιο = Σχόλια

Διακρίνω μια εμμονή των υπερατλαντικών «συμμάχων» στα υγρά καύσιμα που περιέχουν άνθρακα και ελευθερώνουν CO2 επιβαρύνοντας το περιβάλλον ακόμα πιο πολύ.

1. Άραγε δεν διδάχτηκαν κάτι για το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου ή δεν θέλουν να διδάσκονται από άλλους ;

2. Πρόκειται για επενδύσεις των πετρελαιάδων στις εταιρείες Βιοτεχνολογίας ή αντίστροφα ανοίγματα των πανίσχυρων «biotech» στον ενεργειακό τομέα λειτουργώντας και σαν σανίδα σωτηρίας προς τις  «oil κόπανεις» που βλέπουν το εγγύς μέλλον με απόγνωση μιας και στερεύουν σιγά-σιγά τα (αμερικανικά) αποθέματα;

3. Μήπως πρόκειται για παιχνίδια κυριαρχίας (δικαιώματα των «biotech», αποκλειστικότητες του βιοντίζελ κ.λ.π.) έναντι των άλλων (βλέπε Ευρωπαίοι & Ασιάτες) με τις κυψέλες υδρογόνου που έχουν μάλλον υψηλότερο  κόστος παραγωγής; Εμείς ή το χάος, boy…y…y…s;

4. Αλήθεια, αυτό το βρετανικό φλέγμα της παγκόσμιας κυριαρχίας της μαμάς αυτοκρατορίας ή με άλλα λόγια της «ανώτερης …αγγλοσαξονικής φυλής» θα τους κατατρέχει αιώνια;

Απαντήσεις :

α. Δεν πρόκειται να βελτιωθούν σαν ράτσα. Μην ξεχνάμε, κατέκτησαν με τα όπλα και τη βία το συγκεκριμένο χώρο, φρόντισαν να απομονώσουν και σταδιακά να εξαφανίσουν τους αυτόχθονες και απέφυγαν να επιμειχθούν με αυτούς, ίσως γιατί φοβήθηκαν ότι τα Ινδιάνικα γονίδια (με την αγάπη για τη φύση) θα επικρατούσαν των δικών τους (κερδοσκοπικών απατεωνίσκων).

β. Τον ΟΗΕ, (και) αυτοί τον πληρώνουν, σίγουρα αυτοί τον διατάζουν, αυτοί τον έχουν γραμμένο στα παλιά τους παπούτσια, αυτοί τον διατηρούν για τα μάτια του κόσμου-για να πιστεύουν κάποιοι ευκολόπιστοι τις υποσχέσεις τους. Γιατί; Έτσι τους συμφέρει. Και ας περιμένουν οι υπόλοιποι ψευτο-ηγεμονίσκοι του πλανήτη να υπογράψουν Συνθήκες και Πρωτόκολλα, αντί να τολμήσουν τα ανθρωπάκια να υψώσουν ανάστημα και να τους απομονώσουν. Όσο για τα λεγόμενα των δικών τους επιστημόνων ή ειδημόνων ή μετανοημένων πρώην; Ε, αυτοί είναι γραφικοί ή αλλιώς αναλώσιμοι.

β. Τους αδικώ μήπως;

Για σκεφτείτε (ξεχνώντας προσωρινά τους Ινδιάνους) και μετρήστε σε πόσες χώρες κοντινές ή μακρινές έχουν επέμβει, πόσους λαούς έχουν καθυποτάξει οικονομικά ή/και πολιτικά,  πόσες κυβερνήσεις και έθνη εξουσιάζουν με το καλό ή τις απειλές; Και μόνο με 530 χρόνια Ιστορίας πάνω στον πλανήτη. Κανείς άλλος λαός με εκατονταπλάσια Ιστορική παρουσία στη Γη δεν μπορεί να τους συναγωνιστεί. Μην ξεχάσετε να συνυπολογίσετε το γεγονός ότι πάντα, ότι  έκαναν, γινόταν στο όνομα της «προστασίας» των παθόντων από (ανύπαρκτους ή δήθεν) εχθρούς, για λόγους …αυτοάμυνας!!! που φυσικά συντομότατα (συνήθως σε λιγότερα από 10 χρόνια) αποδείχτηκαν «μπούρδες=μούσια», για να εκπολιτίσουν τους «βάρβαρους» που πρέπει οπωσδήποτε να μοιάσουν σ’ αυτούς τους «πολιτισμένους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!» ή γιατί απλά έτσι πρέπει  κ.λ.π.

Και πάντα στο όνομα του Πανάγαθου Θεού τους (for God sake) που σαν ανώτερος από τους Θεούς των άλλων λαών επιτρέπει την δολοφονία (ατομική ή ομαδική),  λαών, ζώων, φυτών και ανθρώπων, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ (αν όχι …»κατωτερότερων») ακόμα και δικών τους ενίοτε αν έτσι συμφέρει, ενώ αντίθετα, αυτός ο Θεός ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ακόμα και την απώλεια μιας σταγόνας αμερικάνικου αίματος γεγονός που φυσικά αποτελείται και λόγο για βεντέτα (εκδίκηση=eye for an eye=cowboys).  Είναι βλέπετε και από τους λαούς με τη μεγαλύτερη θρησκοληψία.

γ. Καπιταλισμός = θρησκεία, παγκοσμιοποίηση= κυριαρχία. Σε όλο του το μεγαλείο. Αλήθεια το Εβραϊκό λόμπι εκτός ή εντός US, πόσο ποσοστό των αμερικάνικων πολυεθνικών κατέχει (>50 ή <50);

Μην αναρωτηθείτε πότε θα λυθεί το Παλαιστινιακό. Μην βιαστείτε να απαντήσετε πόσοι και ποιοι εκεί γύρω θα αποκτήσουν πυρηνικά όπλα.

δ.Αν βάλω στη ζυγαριά τα οφέλη από την παρουσία τους στη Γη σε υγεία, επιστήμη, πολιτισμό κ.λ.π. και από την άλλη μεριά τα δεινά που προξένησαν αντίστοιχα (πυρηνικά, ρύπανση, πλαστικά, συντηρητικά, χαζοτηλεόραση, χρηματιστήρια,  καταναλωτισμός, διαφήμιση, πόλεμοι και πολλά ακόμα) το ισοζύγιο είναι πλήν (-    ή αλλιώς, γέρνει μονόμπαντα).

Η ξέφρενη πορεία με την οποία οδηγούν τον πλανήτη προς την δήθεν ανάπτυξη τα τελευταία 100 χρόνια, δημιούργησε μερικές εκατοντάδες πλουσιότερους ανθρώπους αλλά τελικά αύξησε την πείνα,  το άγχος, τα προβλήματα υγείας, την κατάπτωση των αξιών, τη διαφθορά, την κομπίνα, την ημιμάθεια, τον αναλφαβητισμό, την ανέχεια σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους κάθε φυλής.

Οι μηχανές υποσχόντουσαν, όταν ήμουν μαθητής, θα απελευθέρωναν τον άνθρωπο, θα τον ξεκούραζαν και θα είχε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για αναψυχή, πολιτισμό κ.ά. Γελάστε. Σήμερα, δουλεύει περισσότερο και σκληρότερα. Το οκτάωρο που κάποτε κατέκτησε με αίμα και αγώνες και θεσμοθετήθηκε διεθνώς, πλέον είναι όνειρο απατηλό αφού ατύπως έγινε δεκάωρο (με 8ωρη αμοιβή)-μερική απασχόληση-ωρομισθία-προσωρινότητα-ρεπό-ανεργία λόγω μείωσης των κερδών λένε ή της παραγωγικότητας.

Πριν 200 χρόνια ανώτερη μόρφωση έπαιρναν μόνο οι πλούσιοι γιατί πλήρωναν και φυσικά όχι γυναίκες. Μέχρι πριν λίγες δεκαετίες, μπορούσαν όλοι φτωχοί και πλούσιοι στην Ευρώπη και την Αμερική να σπουδάσουν κάποια επιστήμη (εμπλουτίζοντας την κάθε χώρα με δυναμικό που μπορεί να πολλαπλασιάσει τη γνώση, να δώσει ώθηση στην τεχνολογία, την επιστήμη και την οικονομία). Σήμερα, η Ευρώπη και η Αμερική του κέρδους έχει προσανατολιστεί στην επί πληρωμή παιδεία (για λιγότερους, εκλεκτότερους). Άλλη μια ηλιθιότητα ανεγκέφαλων που σύντομα θα αποδειχθεί πόσο καταστροφική θα είναι.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις διάφορες οικονομικές θεωρίες των τελευταίων δεκαετιών από «νομπελίστες» ψευτο-σοφούς, για θαύματα νεοφιλελεύθερα ή φιλελεύθερα ή νεοσυντηρητικά ή σοσιαλιστικά ή ανοιχτών αγορών ή ελεγχόμενων αγορών ή ότι άλλη μπαρούφα, τύπου Θάτσερ, Χιλής, Ουρουγουάης, Αργεντινής, Πολωνίας, Κορέας, Πορτογαλίας, Ρωσίας, πρόσφατα Ιρλανδίας και Αραβικών Εμιράτων, που διαφημίστηκαν υπερβολικά και κατά κόρον ως πρότυπα ανάπτυξης και έγιναν μοντέλα για εφαρμογή σε πολλούς άλλους, όμως σε κάθε περίπτωση και το πολύ σε 10-15 χρόνια απέτυχαν παταγωδώς οδηγώντας τις χώρες-θύματα πιο πίσω απ’ όπου κάθε φορά ξεκινούσαν.

ε. Εφιαλτικά όλα αυτά; Έχω καλύτερο σενάριο που κάνει και για ταινία.

Διάβασα σήμερα ανακοίνωση της NASA ότι μάλλον φέτος θα ανακαλυφθεί πλανήτης παρόμοιος αν όχι ολόιδιος με τη Γη.

Για σκεφτείτε, ποιος μπορεί σε 2-3 χρόνια να φτιάξει ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ; Μήπως 500-5000 το πολύ, «εκλεκτοί» μετοικήσουν και φεύγοντας, ρίξουν και κανένα πυρηνικό προς τα πίσω για να προκληθεί και λίγο χάος; Και μας αφήσουν με τα ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ μας, και τα κραχ μας, να αλληλοσπαραχτούμε; Και θα ξαναγυρίσουν σε 500-1000 χρόνια που θά ‘χει κατακαθίσει η ραδιενέργεια, οπότε θα επιβληθούν εύκολα στους εναπομείναντες πρωτόγονους; Οπότε θα ξεκοκαλίσουν τους υπόλοιπους φυσικούς πόρους; Φρίκη.

Από μια μεριά, μακάρι, γιατί θα απαλλαγούμε από την παρουσία τους. Άλλωστε οι δικοί μας Θεοί υπόσχονται θαύματα και ελπίζουμε σε κανέναν καλούλη αστεροειδή-κομήτη ή ότι άλλο καλό να τους πετύχει στο ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ στο δρόμο για τον άλλο πλανήτη ή ακόμα καλύτερα να συντηχθεί με τον άλλο πλανήτη (για μεγαλύτερη σιγουριά).

Sorry, but  I  love  Escherichia

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s