Το ρόδι στη μάχη κατά του καρκίνου στο μαστό

Εργαστηριακές δοκιμές υποδεικνύουν ότι το ρόδι περιέχει χημικές ουσίες που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού που εξαρτάται από ορμόνες.

Υπεύθυνο θεωρείται ένα φυτοχημικό στοιχείο, το ελαγικό οξύ, που περιέχεται στο ρόδι. Καταστέλλει την αρωματάση, ένα ένζυμο που σχετίζεται με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού που εξαρτάται από τα οιστρογόνα.                                                                     Από  www.iatronet.gr

Όπως δήλωσε ο ερευνητής Shiuan Chen, επικεφαλής της έρευνας Breast Cancer Research Program at City of Hope in Duarte, στην Καλιφόρνια, εξεπλάγη από το εύρημα. Πρόσθεσε ότι προηγουμένως είχε ανακαλύψει ότι άλλα φρούτα, όπως τα σταφύλια, είχαν την ιδιότητα να καταστέλλουν την αρωματάση. Ωστόσο, τα φυτοχημικά που περιέχονται στα ρόδια και στα σταφύλια είναι διαφορετικά.

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Οχάιο, δήλωσε ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες και πως δεν είναι σαφές ότι αυτά τα επίπεδα θα μπορούσαν να επιτευχθούν σε ανθρώπους ή ζώα επειδή οι χημικές ουσίες ενδεχομένως δεν απορροφώνται εύκολα από τις τροφές.

Παρόλα αυτά, δήλωσε, οι άνθρωποι ενδεχομένως θα πρέπει να σκεφτούν την πιθανότητα να καταναλώνουν περισσότερες ποσότητες ροδιών για να προστατευτούν έναντι της εμφάνισης καρκίνου στο μαστό και ενδεχομένως σε άλλους ιστούς και όργανα.

Περιοδικό: ‘Cancer Prevention Research.’
Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s